Medisch pedicure

Ik ben Medisch pedicure, wat houdt dat in? Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid en kan ik alle risicovoeten behandelen. Een risicovoet kan zijn ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druk technieken. Een medisch pedicure moet zich houden aan de reglementen en richtlijnen die daartoe zijn opgesteld door Provoet en het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Periodiek dien ik mij ook opnieuw te accrediteren om zo de kennis op peil te houden en u de gekwalificeerde behandeling te geven die u verdient.

Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – aangesloten als lid bij ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.